Minunile cetăţii Biertan, "bijuteria" gotică a României

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Minunile cetăţii Biertan,

Un loc cu o bogată istorie, comuna sibiană Biertan face parte din primele aşezări ridicate de germani în Transilvania. La prima vedere ai crede că Biertanul nu este decât un sat săsesc. În realitate însă vei fi impresionat de cetatea în stil gotic care domină aşezarea

Comuna Biertan este situată la 80 de kilometri de Sibiu, între oraşele Sighişoara şi Mediaş. Localitatea este recunoscută pentru peisajele sale, ce se potrivesc perfect cu arhitectura clădirilor, care pastrează aerul medieval.
Chiar dacă Biertanul şi-a pierdut aspectul urban de altadată, acesta a câştigat farmecul unei comune pitoreşti cu case tradiţionale săseşti, cu ziduri groase, decoraţii cu motive viticole şi fundaţii de piatră.
Una dintre atracţiile Biertanului este impunătoarea Biserică fortificată, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO.
"Biserica de la Biertan a fost construită în locul alteia mai mici în 1490-1524 şi este construită in stilul gotic tarziu. Este cea mai mare biserica de tip hală, înseamnă că are 3 hale de tip egal”, spune Andreea Lenghel, manager de turism.

Odată ce ai intrat în Biserica-cetate de la Biertan e imposibil să nu remarci altarul, unul dintre cele mai mari din Transilvania.
“Sunt 28 de icoane care reprezintă scene din viaţa Mariei şi a copilăriei lui Iisus. În centru, unde se afla acum crucifixul cu Iisus am avut mai întâi o sculptura cu Sfanta Maria, de aici vine numele bisericii, Biserica Sf. Maria”, explică Lenghel.
Dar biserica Biertan are şi alte surprize pentru turiştii care îi calcă pragul.

Pentru a citi si despre alte biserici din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Minunile cetăţii Biertan, "bijuteria" gotică a României