Vezi cele mai bune destinaţii de vacanţă în luna septembrie

Email Imprimare PDF

 

Vezi cele mai bune destinaţii de vacanţă în luna septembrie

Luna septembrie este una dintre cele mai bune perioade pentru vacanţele liniştite, fără aglomeraţie şi dureri de cap provocate de călduri toride.

Dacă nu aţi ajuns la plajă anul acesta, Mallorca poate fi o bună alegere. Este o destinaţie destul de scumpă în sezonul de vârf, dar în septembrie devine accesibilă. În plus, temperaturile sunt mai prietenoase. Insula este pitorească, iar capitala Palma de Mallorca are şi numeroase obiective istorice care pot fi vizitate.

Plajele din Turcia se numără printre preferate românilor, dar în ultimii ani şi oraşul Istanbul îi atrage ca un magnet pe conaţionali. În a doua decadă a lunii septembrie, furnicarul din Istanbul se mai potoleşte, iar în marele bazar, comercianţii fac reduceri de toamnă semnificative. În oraşul vechi pot fi vizitate monumente istorice şi religioase. Tot din Istanbul puteţi pleca şi într-o croazieră pe Bosfor.

Italia este o altă destinaţie potrivită pentru o vacanţă de septembrie, iar Monza este oraşul pe care trebuie nu ar trebui să-l rataţi dacă ajungeţi în peninsulă. Este un oraş medieval, cu biserici şi capele din secolul 15, situat la câţiva kilometri de Milano. În Monza puteţi vizita unul dintre cele mai vechi parcuri din Europa, iar în luna septembrie oraşul este animat de celebrul circuit de Formula 1, cu care mica localitate istorică şi-a câştigat faima internaţională.

Capitala Tunisiei este o altă destinaţie recomandată în această perioadă. Clima sa preponderent aridă devine, începând cu jumătatea lunii septembrie, plăcută şi fără ploi. Astfel, pentru amatorii vacanţelor active este mai avantajoasă toamna, când un circuit turistic prin splendidul oraş nu devine istovitor. Insula Djerba, cea mai mare din Africa de Nord, este o destinaţie extraordinară pentru plajă.
Pentru a citi si despre destinatiile din Romania potrivite pentru luna septembrie, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Vezi cele mai bune destinaţii de vacanţă în luna septembrie