Cum merge business-ul unui hotel de 5 stele deschis pe timp de criza

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Cum merge business-ul unui hotel de 5 stele deschis pe timp de criza

Pe o piata in care gradul mediu de ocupare si tarifele au scazut considerabil, foarte putini s-au aventurat sa faca noi investitii in industria hoteliera, iar cei care au facut-o nu au o viata usoara. Hotel Epoque, Cel mai nou boutique hotel de cinci stele din Bucuresti, a inregistrat in primele sase luni de la deschidere un grad de ocupare de doar 25-27%, dar se asteapta ca pe intreg anului cifrele sa arate mult mai bine. De ce? Ca urmare a Festivalului George Enescu, care deja incepe sa atraga rezervari.
"Acum suntem undeva la un procent de 50% grad de ocupare pentru luna mai, luand in calcul rezevarile facute si sosirile realizate pana in acest moment. Estimam pentru intregul an un grad de ocupare intre 55 %si 65%", a declarat Alex Oproiu, general manager D&M Real Estate, dezvoltatorul proiectului Hotel Epoque.

Pe ce se bazeaza cresterea? Pe lunile de toamna, cand odata cu Festivalul George Enescu din septembrie, gradele de ocupare incep sa creasca, iar industria hoteliera isi recapata vitalitatea. De exemplu, potrivit reprezentantilor hotelului Epoque, 30% din camerele hotelului sunt deja rezervate datorita acestui eveniment.

"Pana in acest moment gradul mediu de ocupare a fost de 25%-27% exceptand luna mai.  A fost foarte rau in ianuarie, toate industria hoteliera intre 15 decembrie si 20 ianuarie plange. Vara ne asteptam la vesti proaste. In general, luna august este ceva mai bun decat februarie, dupa care septembrie, octombrie si noiembrie ne asteptam sa fie cele mai bune luni din an, cu grad de peste 70%", a spus Oproiu, care estimeaza o rata stabila de 65% pana in 2012.

Daca doriti sa faceti rezervari si la alte hoteluri din Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Tourist Regions

Poll

Would you rather going in mountains or on the seaside?



units found.

News

You are here: Ştiri Cum merge business-ul unui hotel de 5 stele deschis pe timp de criza