Cel mai aglomerat aeroport din provincie asteapta noi cresteri ale traficului: +15% in 2011

Email Imprimare PDF

 

Cel mai aglomerat aeroport din provincie asteapta noi cresteri ale traficului: +15% in 2011

Traficul de pasageri de pe Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara, cel mai aglomerat din provincie si al treilea din Romania (dupa Otopeni si Baneasa), a crescut cu 17% in 2010, au spus pentru DailyBusiness.ro oficialii aeroportului, care se asteapta la noi cresteri pentru acest an.

Pentru intreg anul 2011, traficul de pasageri de pe aeroportul Timisoara este estimat sa creasca cu 15-20%.

In 2010 traficul de pasageri de la aeroport s-a ridicat la peste 1,1 milioane de persoane. In luna decembrie, traficul de pasageri a fost in crestere cu peste 15%, pana la 87.600 persoane.

Anul trecut, si aeroportul din Cluj a fost tranzitat de 1 milion de pasageri, inregistrand o crestere de circa 20% a traficului. Potrivit unor date anterioare ale oficialilor aeroportului din Cluj, pana la finalul lunii noiembrie fusesera transportati 930.000 de pasageri, iar in decembrie ar fi urmat sa se inregistreze si pasagerul cu numarul 1 milion.

Estimarile anterioare ale oficialilor aeroportului Otopeni din Bucuresti vizau o majorare a numarului de pasageri la peste 5 milioane in 2010, fata de 4,5 milioane in 2009.

In acelasi timp, Aeroportul Baneasa din Capitala se asteapta la o mentinere a numarului de pasageri in 2010, la 1,9 milioane.

Numarul pasagerilor liniilor aeriene din Romania era estimat sa creasca cu 10% anul trecut, pana la 10 milioane, a declarat anterior David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania si directorul general al Aeroportului International Cluj-Napoca.

Pentru a cauta cazare in Timisoara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cel mai aglomerat aeroport din provincie asteapta noi cresteri ale traficului: +15% in 2011