Teodor Calimanescu, Europa Travel: Peste 12.000 romani merg in vacante in strainatate mai ieftine de 100 euro

Email Imprimare PDF
Teodor Calimanescu, Europa Travel: Peste 12.000 romani merg in vacante in strainatate mai ieftine de 100 euro
Mai mult de 12.000 de romani merg in vacante cu autocarul in strainatate, in general in extrasezon, pentru care platesc sub 100 de euro, iar cererea pentru acest segment este de zece ori mai mare decat oferta, a declarat Teodor Calimanescu, actionar al agentiei de turism Europa Travel.
"Peste 12.000 de romani pleaca anual in astfel de vacante, in principal in Grecia, Turcia si Bulgaria, iar pretul include transportul cu autocarul si cazarea pentru o saptamana la un hotel de doua stele sau la o vila", a explicat Teodor Calimanescu, reprezentantul agentiei de turism Europa Travel, agentie specializata in vacante low cost, potrivit Mediafax.

El a afirmat ca preturile mici nu reflecta in mod special gradul scazut de confort, ci nivelul serviciilor si, mai ales, perioada. Cele mai ieftine vacante sunt in luna mai si sfarsitul lunii septembrie. "Din pacate, oferta pentru aceste locuri este limitata la 10-12.000 de locuri pe an, pentru ca cererea pentru astfel de vacante este de zece ori mai mare. Turistii care cauta vacante sub 100 de euro sunt studenti, pensionari sau angajati cu venituri medii. Exista o categorie de turisti care platesc putin pentru cazare, dar cheltuiesc pe excursii, mese, plimbari si suveniruri", a spus Teodor Calimanescu.

Acesta a explicat ca agentiile nu castiga, in cazul acestor oferte, din preturile pachetelor, cat mai ales din comisioanele pentru extraoptiunile turistului la fata locului. "Daca un turist merge cu 100 de euro in Thasos in luna mai cu noi, eu, ca agentie, am comision din tot ce face el acolo, adica din excursii, croaziera, seara greceasca etc. Daca toate acestea costa 300 de euro, eu mai castig inca 30 de euro de la fiecare turist", a mai spus Teodor Calimanescu.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.wall-street.ro

 


Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Teodor Calimanescu, Europa Travel: Peste 12.000 romani merg in vacante in strainatate mai ieftine de 100 euro