Vacantele interne si externe se ieftinesc cu 10% daca TVA-ul scade la 9% pentru turism

Email Imprimare PDF

Vacantele interne si externe se ieftinesc cu 10% daca TVA-ul scade la 9% pentru turism

 

Vacantele interne si externe se vor ieftini cu pana la 10% daca TVA pentru turism va scadea la 9% in urmatoarea perioada, a declarat Alin Burcea, prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

"Pentru agentii, scaderea TVA ar insemna un lucru extraordinar. Nivelul actual de 24% este mult prea mare si ne termina. Nu ne ramane nimic ca sa ne putem dezvolta. Cei care aduc turisti in tara, in proportie de 80%, sunt agentiile. E bine ca sprijinim hotelurile, iar legea voucherelor de vacanta ajuta in primul rand hotelurile, pentru ca se intampla in Romania. Si reducerea TVA la pachetele de servicii ajuta tot hotelurile, insa scaderea TVA la agentiile de turism s-ar simti atat in pretul vacantelor interne, cat si al celor externe", a spus Burcea, scrie Mediafax.

Guvernul ia in calcul scaderea TVA la 9% pentru intregul domeniu al turismului, a promis premierul Victor Ponta la deschiderea Targului de turism, el precizand totodata ca, in scurt timp, Ministerul Finantelor va inainta si normele de aplicare necesare emiterii tichetelor de vacanta.

Burcea crede ca scaderea TVA ar fi un ajutor care ar lasa la dispozitia agentiilor de turism niste reusurse cu care sa se poata dezvolta. "Pentru turism, noul Cod Fiscal este ca un dar de la Dumnezeu, pentru ca propune reducere de TVA la agentii, reducerea TVA la alimentele de baza, care va ieftini mancarea in statiuni, si reduceri de CAS, care inseamna ca oamenii vor avea mai multi bani. Daca oamenii vor avea mai multi bani in buzunar, o parte din ei se vor duce si pe turism", a afirmat oficialul ANAT.

 

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.financiarul.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Vacantele interne si externe se ieftinesc cu 10% daca TVA-ul scade la 9% pentru turism