Reacție dură a hotelierilor greci la posibila creștere a TVA

Email Imprimare PDF

 

Reacție dură a hotelierilor greci la posibila creștere a TVA

 

Profesioniștii din turismul elen au avut o reacție promptă și extrem de critică la adresa posibilei creșteri a TVA-ului în cazul hotelurilor, de la 6,5% la 13%. Președintele Asociației Întreprinderilor de Turism Elene (SETE) Andreas Andreadis a caracterizat o astfel de măsură ca fiind “suicidară”, în timp ce președintele Hellenic Chamber of Hotels (HCH), Giorgos Tsakiris, într-o scrisoare adresată Primului-Ministru Antonis Samaras, i-a cerut acestuia să intervină personal pentru a preveni creșterea cotei de TVA în turism.

Andreadis a reacționat la rapoartele recente privind propunerea guvernului de a dubla cota de TVA în turism în vederea reducerii decalajului din necogierile cu troica, alcatuită din reprezentanți ai Comisiei Europene, Băncii Central Europene și Fondului Monetar Internațional.

“Într-un moment în care turismul își revine, guvernul propune dublarea cotei TVA”, a declarat Andreadis, subliniind că tocmai creșterea excepțională înregistrată în turism a ajutat economia Greciei să revină pe creștere. Potrivit estimărilor SETE, numărul total al turiștilor care au ales Grecia ca destinație de vacanță în 2014 se așteaptă să atingă 23 de milioane, în timp ce aeroporturile din Grecia au primit 14 milioane de turiști din străinătate, în creștere cu 15% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Reacție dură a hotelierilor greci la posibila creștere a TVA