Ardelenii, aşteptaţi la „Zilele fiilor satului” la Sânicoară

Email Imprimare PDF

 

zilele fiilor satului

 

 

Zilele fiilor satului” au loc în acest week-end la Sânicoară (com. Apahida) şi Lujerdiu (com. Corneşti).


Sâmbătă 8 septembrie, la Sânicoară (com.Apahaida) se va desfăşura „Sărbătoarea fiilor satului”. Festivităţile debutează la ora 9.00 cu o slujbă religioasă şi un „Te Deum” în memoria eroilor aşezării, căzuţi în cele două războaie mondiale, urmate de depuneri de coroane la monumentul ridicat în centrul satului, unde veteranii de război vor fi premiaţi de către primarul comunei.  De la ora 13.00, pe scena instalată în curtea şcolii, va începe un spectacol  folcloric susţinut de soliştii de muzică populară Amalia Codorean-Chindriş şi Mariana Morcan, acompaniaţi de orchestra „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

Totodată vor maii susţine recitaluri soliştii Adriana Morocoş şi Antonio Zimborean,  coregrafia fiind asigurată de Ansamblurile folclorice din Apahida şi Dezmir. În cadrul manifestării va fi şi o  demonstraţie de taekwondo, făcută de renumiţi sportivi, originari din zonă precum şi un program de muzică uşoară.

Pentru a găsi informații despre unități de cazare din Sânicoară accesați această secțiune a site-ului nostru

Citește mai mult..

Sursa: www.stiridecluj.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Ardelenii, aşteptaţi la „Zilele fiilor satului” la Sânicoară