Big Brother nu doarme: turiştii din România, monitorizaţi de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Email Imprimare PDF


Big Brother nu doarme: turiştii din România, monitorizaţi de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

"SIET este o aplicaţie informatică implementată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care cuprinde informaţii cu privire la structurile de primire turistice cu funcţiuni de cazare, clasificate, şi care înregistrează în timp real turişti cazaţi în structurile de primire turistice clasificate. Operatorii economici proprietari sau administratori ai structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare au obligaţia să respecte şi să aplice integral prevederile prezentei ordonanţe", potrivit unui proiect de ordonanţă de Guvern elaborat de MDRT.

Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR) a cerut Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), într-o scrisoare transmisă în luna ianuarie, să nu introducă Sistemul Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET), pentru că acesta ar aduce o serie de deservicii industriei.

Hotelurile şi pensiunile vor fi obligate să se înscrie într-un sistem de evidenţă a turiştilor prin care se va putea afla în orice moment cine şi unde este cazat. MDRT a explicat la începutul anului că sistemul va ajuta atât la acumularea de date statistice, cât şi la combaterea evaziunii fiscale. În plus, prin corelarea informaţiilor furnizate de SIET, persoanele care au săvârşit infracţiuni şi sunt urmărite naţional sau internaţional vor putea fi reperate mai uşor.

Daca doriti sa cititi mai multe stiri de turism accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

Citeste mai mult..

Sursa: www.money,ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Big Brother nu doarme: turiştii din România, monitorizaţi de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale