Spectacol si grandoare pe bani grei. Cum arata in cifre Olimpiada de la Londra

Email Imprimare PDF

 

Jocurile Olimpice se intorc in 2012 in Londra pentru a treia oara in istorie, dupa ce traditia ceremoniei de deschidere a Jocurilor a fost lansata tocmai in acest oras in urma cu 104 ani, in 1908. Vezi ce inseamna organizarea acestui eveniment, in cifre.
O alta editie a fost gazduita de capitala britanica in anul 1948.

Cele mai recente date arata ca organizarea Jocurilor Olimpice 2012 ii costa pe londonezi 11 miliarde de lire (14 mld. euro), din care aproximativ 3 milioane de lire au fost alocate pentru atragerea turistilor. Din totalul sumei investite in eveniment, 2 miliarde de lire (2,57 mld. euro) provin din sectorul privat, celelalte 9 miliarde lire (11,53 mld. euro) fiind alocate din bugetul statului, potrivit TheGuardian.

Cifra costurilor, estimata initial, dupa ce Londra a fost desemnat orasul gazda, era de 4 miliarde de euro.

Spectacolul de vineri seara, care a marcat deschiderea acestei editii a Olimpiadei a fost unul pe cat de grandios pe atat de costisitor, dupa 7 ani de eforturi si pregatiri intense ale orasului Londra. Ceremonia a costat 27 de milioane de euro, intreg conceptul fiind realizat de Danny Boyle, regizorul filmului "Slumdog Millionaire” (Vagabondul milionar), recompensat cu opt premii Oscar.

Pentru a citi o alta stire pe aceasta tema, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailbusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Spectacol si grandoare pe bani grei. Cum arata in cifre Olimpiada de la Londra