Primul hotel pe şine din România. Are trei stele şi păstrează patina de epocă

Email Imprimare PDF

 

Cazare în tren! Pare de necrezut. În Gara Societăţii Căilor Ferate Forestiere din Vişeul de Sus s-a inaugurat primul tren hotel staţionar din ţară, o garnitură formată din două vagoane de dormit, de clasa întâi, şi un vagon restaurant. Vagoanele au fost fabricate în anii 1970 în fosta RDG  şi aduse în Maramureş din Bratislava, în urmă cu doi ani, iar garnitura trenului-hotel este completată cu o locomotivă cu abur fabricată în anii 50 la Uzinele Reşiţa, scrie romania-actualităţi.

Trenul cu spaţii de cazare a fost garat definitiv la Vişeul de Sus, în Maramureş, de unde porneşte Mocăniţa spre Valea Vaserului.Turiştii se pot caza în cuşete la preţuri mai mici decât la pensiunile din zonă. Din gară, ei plecă apoi în excursii cu un alt tren: celebra Mocăniţă pe ecartament îngust, scrie turismistoric.

"Am adus vagoanele tocmai din Slovacia, pentru că am vrut să oferim turiştilor confort, iar în România nu am găsit ceea ce căutam. Paturile montate în aceste vagoane sunt mai late, mai comode. Ne-a luat câteva luni pentru a finaliza lucrările de reabilitare a garniturii, pe care am ataşat-o unei locomotive cu aburi”, explică Vasile Coman, unul dintre patroni.

Pentru a citi si despre mocanita din Maramures, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net
Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Primul hotel pe şine din România. Are trei stele şi păstrează patina de epocă