Staţiunea Sunny Beach, plină de turişti după atentat: "Bulgarii par mai înspăimântaţi ca noi"

Email Imprimare PDF

 

Viaţa continuă ca de obicei la Slancev Briag (Sunny Beach), pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, unde plajele, barurile şi cazinourile sunt pline, la patru zile de la atentatul sinucigaş antiisraelian comis la 18 iulie pe aeroportul din Burgas.

Gigantica staţiune balneară, ale cărei hoteluri au o capacitate de 80.000 de paturi, cărora li se adaugă casele şi apartamentele de închiriat, este de multă vreme un loc de vacanţă preferat de petrecăreţi, în pofida coastei betonate, a kitschului produselor şi a plajelor supraaglomerate.

Nimeni nu pare să se îngrijoreze din cauza terorismului, cel puţin la prima vedere. "Este o tradiţie: să mergi la Burgas înainte de a face armata", a declarat Lior, în vârstă de 18 ani, venită din Haifa, al treilea oraş ca mărime din Israel, împreună cu alte trei tinere, la două zile după atentatul soldat cu şase morţi, dintre care cinci israelieni şi un bulgar, şi peste 30 de răniţi.

"Nu îmi este teamă", afirmă prietena ei, Gal, în vârstă de 17 ani, care poartă un tricou pe care se poate citi în ebraică: "Burgas 2012 înainte de armată". "Nouă ne place aici. Nu este vârful de gamă, dar este bine şi mai ieftin decât în Israel. Mergem în baruri în fiecare seară şi ne putem încerca norocul la jocuri", afirmă doi băieţi în vârstă de 23 de ani, Amnon et David, într-un cazino, în timp ce acestea sunt interzise în Israel.

Pentru a citi si despre statiunile balneare din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Staţiunea Sunny Beach, plină de turişti după atentat: "Bulgarii par mai înspăimântaţi ca noi"