Romania, codasa in Europa la atragerea turistilor straini

Email Imprimare PDF

 

Hotelurile din Romania sunt pe penultimul loc in Europa dupa gradul de ocupare in timpul verii si detine detasat ultima pozitie in clasamentul privind ponderea strainilor in totalul turistilor, cauzele fiind fluxul slab de turisti de afaceri, imaginea externa proasta, tarifele mari si evaziunea.

"Ponderea mica a strainilor in numarul total de turisti si gradul slab de ocupare in hoteluri reflecta clar imaginea Romaniei in strainatate", a declarat agentiei Mediafax Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).   
"Suntem mult in urma in ceea ce priveste imaginea externa chiar si comparativ cu Bulgaria, fata de care nu suntem departe ca servicii. Sectorul privat s-a miscat, a mai investit, dar statul a ramas in urma, ocupat cu altele", a adaugatMurad.   
El spune ca Romania nu este cunoscuta in lume, iar putinul pe care il stiu strainii este negativ. Potrivit lui Murad, imaginea externa a Romaniei este zero.

Pentru a citi mai multe si turismul practicat pe litoralul bulgaresc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Romania, codasa in Europa la atragerea turistilor straini