Parada de pe Tamisa a transformat Londra in capitala spectacolului. Povestea vasului de un milion de lire sterline, creat special pentru Jubileul de Diamant

Email Imprimare PDF

 

1.000 de ambarcatiuni s-au adunat pe Tamisa, in Londra, in aceasta dimineata, pentru marea parada nautica dedicata Jubileului de Diamant al reginei Elisabeta a II-a. Un asemenea spectacol grandios nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea, relateaza AFP.

Mii de persoane, imbracate in impermeabile, erau adunate deja, duminica dimineata, de-a lungul Tamisei, pentru a asista la spectacolul "istoric" si "unic", potrivit organizatorilor.

In ciuda ploii si a temperaturilor reci, unele persoane au petrecut noaptea de sambata spre duminica in corturi amenajate de-a lungul fluviului pentru a fi sigure ca prind un loc in primele randuri. Unii oameni s-au instalat chiar de sambata dupa amiaza de-a lungul Tamisei pentru a se asigura ca au cele mai bune locuri de unde sa urmareasca parada.

"Anul trecut, in timpul nuntii (a printului William cu Kate Middleton, n.r.), era o mare de oameni. Trebuie sa fim in primele randuri", a explicat Kelly Craig, in varsta de 41 de ani, una dintre primele venite. "Este familia regala. Acest lucru inseamna sa fii englez adevarat", a comentat o alta femeie venita la eveniment, preluata de Mediafax.

Unii sunt "obisnuiti" ai evenimentelor regale, care si-au instalat corturile si anul trecut in apropiere de Palatul Buckingham din Londra, pentru a vedea de aproape casatoria printului William.

Venite din lumea intreaga, o mie de ambarcatiuni, vaporase cu vasle, cu aburi, cu motor, veliere, s-au adunat duminica dimineata in vestul Londrei. Flota va porni pe Tamisa in jurul orei locale 14.30 (13.30 GMT) si va cobori incet spre celebrul Tower Bridge, podul situat in centrul Londrei.

Somptuoasa barja regala vopsita in culorile rosu si auriu, pe care se vor afla regina si mai multi membri ai familiei regale, vor deschide cortegiul.

Pentru a citi o alta stire despre Londra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Parada de pe Tamisa a transformat Londra in capitala spectacolului. Povestea vasului de un milion de lire sterline, creat special pentru Jubileul de Diamant