Misterul oraşului săpat integral în stâncă

Email Imprimare PDF

 

Misterul oraşului săpat integral în stâncă

Petra, sau oraşul trandafiriu cum i se mai spune, este ascuns între stâncile unui arzător canion din Iordania. De această aşezare se leagă multe mistere, care înflăcărează şi azi imaginaţia multora, scrie turismistoric.ro.

Oraşul a fost inclus pe lista UNESCO, dar şi între cele 7 noi minuni ale lumii, s-a filmat s-a turnat atât partea finală a filmului "Indiana Jones și ultima cruciadă", cât şi o serie de secvenţe din "Transformer2.

Petra este un fost oraș antic, ce se numea Rekem și apare menționat în manuscrisele de la Marea Moartă, situat în Iordania. Este unul din cele mai celebre situri arheologice din lume, datorită templelor săpate direct în stâncă, cel mai cunoscut fiind "Trezoreria" ("Al Khazneh"), în stil grecesc, cu o înălțime de 42 m.

Se presupune că a fost construit începând cu secolul al VI-lea î.Hr., de către nabateeni, un popor semitic, și a fost capitala lor până în 106 d.Hr., când a intrat în componența Imperiului Roman, devenind capitala provinciei Arabia Petrea.

Pentru a citi o alta stire despre Marea Moarta, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Misterul oraşului săpat integral în stâncă