Decizie UE care vă poate strica vacanta peste hotare

Email Imprimare PDF

 

Decizie UE care vă poate strica vacanta peste hotare

Din 26 iunie 2012, intră în vigoare o nouă legislaţie a Uniunii Europene, conform căreia copiii cu vârste până la 12 ani pot călători în străinătate numai cu paşaportul individual.

Începând cu data de 26 iunie 2012, părinţii nu îşi mai pot include copiii pe paşaportul lor. Conform noii legi comunitare, copiii trebuie să prezinte, la ieşirea din ţară, propriul act de călătorie, informează dw.de.


Principiul 1P-1P, respectiv „o persoană- un paşaport“ reprezintă un amendament la legislaţia de călătorie a UE şi a fost votat în Parlamentul European, în ianuarie 2009. În acest fel, copiii vor putea fi identificaţi mai uşor, scopul legii fiind acela de a combate traficul de persoane.
Copiii vor fi nevoiţi să prezinte paşaportul la trecerea graniţei a cinci state non-Schengen - România, Bulgaria, Cipru, Irlanda şi Marea Britanie - şi atunci când călătoresc în afara spaţiului Uniunii Europene. În pofida lipsei controalelor la graniţe, pe teritoriul Schengen, călătorilor le este recomandat să poarte asupra lor paşapoartele copiilor.

Pentru a citi despre o alta lege, aprobata anul trecut, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Decizie UE care vă poate strica vacanta peste hotare