Ruine subacvatice. Imagini fascinante cu singurul oraş scufundat

Email Imprimare PDF


Ruine subacvatice. Imagini fascinante cu singurul oraş scufundat

Palatul Cleopatrei din Alexandria (Egipt)

Departe de malurile Alexandriei, se află ceea ce se crede că ar fi ruinele palatului regal al Cleopatrei, faimoasa conducătoare a Egiptului. În urma săpăturilor realizate, istoricii sunt de părere că acest sit a fost scufundat de cutremure şi valuri uriaşe cu mai bine de 1600 de ani în urmă. Arheologii au descoperit aici o epavă foarte bine conservată, coloane de granit roşu având pe ele inscripţii greceşti, dar şi două statuete ce reprezintă un preot al zeiţei Isis şi un sfinx, al cărui chip se spune că îl înfăţişează pe tatăl Cleopatrei, regele Ptolemeu al XII-lea.

World’s Wickedest City, Port Royal (Jamaica)

Cunoscut cândva pentru concentrarea mare de piraţi, prostituate şi rom, Port Royal este acum celebru pentru un alt motiv: este singurul oraş scufundat din Lumea Nouă. Povestea oraşului Port Royal începe în 1692, atunci când, în câteva minute, un masiv cutremur de pământ a trimis în adâncuri o bună parte a acestui oraş. Săpăturile subacvatice împreună cu vastul tezaur descoperit au făcut posibilă o recompunere detaliată a vieţii cotidiene dintr-un oraş colonial englezesc din secolul al XVII-lea.

Pentru a citi si despre primul hotel subacvatic din lume, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Ruine subacvatice. Imagini fascinante cu singurul oraş scufundat