Turismul medical ia amploare. Cu cat va creste piata in urmatorii ani

Email Imprimare PDF

 

Turismul medical a generat anul trecut 52,8 milioane de lei (circa 11,8 mil. euro). Pentru 2016 estimarile indica o crestere de 67% in valoare, numarul turistilor straini care vin in Romania pentru tratament fiind pe un trend ascendent.

Interesul pentru serviciile medicale din Romania este in crestere, preturile mici practicate de cabinetele din tara noastra in comparatie cu cele de peste granite fiind principalul motiv pentru care multi straini calatoresc in Romania pentru a se trata.

Pentru anul in curs se estimeaza o crestere a incasarilor pe acest segment  de pana la 60,2 milioane de lei (13,5 mil. euro), iar pentru 2013 analistii Euromonitor se asteapta ca piata turismului medical sa atinga 66,1 milioane de lei (14,8 mil. euro). Pana in 2016, cresterea ar urma sa fie de aproximativ 67%, pana la 88,2 milioane de lei (19,7 mil. euro), noteaza Economica.net.

Pentru o vacanta la statiunile balneare sau la spa, in Romania, turistii, fie ei romani sau straini, cheltuiesc insa de 8,4 ori mai mult. Pentru anul trecut, Euromonitor a evaluat vanzarile generate de turismul SPA la 446,9 milioane de lei, iar pentru 2012 piata este estimata la 489,8 milioane de lei. Cresterea va fi progresiva, astfel ca previziunile pentru 2016 indica un plus de 38% fata de 2011, pana la 618,7 milioane de lei.

Pentru a citi mai multe despre statiunile balneare din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult....

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turismul medical ia amploare. Cu cat va creste piata in urmatorii ani