Turiştii români, tot mai mulţi în vacanţe scumpe şi mai puţini în destinaţii foarte ieftine

Email Imprimare PDF

 

Turiştii români, tot mai mulţi în vacanţe scumpe şi mai puţini în destinaţii foarte ieftine

Criza economică a făcut ca preţurile biletelor de avion la business class să scadă şi a ieftinit pachetele în destinaţiile considerate scumpe, atrăgând un număr în creştere de români, însă, în acelaşi timp, mulţi dintre cei care căutau sejururi foarte ieftine în afara ţării au renunţat la vacanţe.

"Avem creşteri pe produsele scumpe, cele cu preţuri de peste 1.000 de euro de persoană. Astfel, au crescut foarte mult vacanţele vândute iarna în ţările cu soare. Vorbim de sejururile din Caraibe sau din Republica Dominicană. De exemplu, în ianuarie-martie, tariful poate ajunge la 1.500 de euro de persoană, incluzând zborul cu avionul, şi cazarea la hoteluri de cinci stele în regim all inclusive. Am avut circa 1.000 de persoane anul trecut pentru aceste destinaţii, în creştere cu 50%, iar tendinţa se păstrează şi în acest an", a declarat Sorin Văduvoiu, directorul executiv al agenţiei de turism Perfect Tour.

El a mai spus că, la rândul lor, destinaţiile din Asia se vând din ce în ce mai bine iarna, în special Thailanda.

"Vorbim de 600-700 de turişti într-o perioadă scurtă (decembrie-februarie). Tarifele sunt între 1.000 şi 1.500 de euro de persoană, în funcţie de serviciile de la sol. Am avut însă şi sejururui de lux în Sardinia, unde camera de hotel standard a costat 1.800 de euro pe noapte. Însă sunt doar câteva zeci de turişti care îşi permit să cheltuiască mai mult de 30-40.000 de euro pe un concediu", a afirmat el.

Pentru a citi si despre alte destinatii turistice exotice, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turiştii români, tot mai mulţi în vacanţe scumpe şi mai puţini în destinaţii foarte ieftine