Prinţul Charles nu e singurul turist. Englezii vin cu zecile de mii în România

Email Imprimare PDF

 

Prinţul Charles nu e singurul turist. Englezii vin cu zecile de mii în România

Ministrul Turismului a anunțat că se lucrează la o strategie de promovare a turismului în Carpați cu ajutorul Casei Regale a Angliei, lucru ce ar putea duce la creșterea numărului de turiști. ECONOMICA.NET îți prezintă ce arată datele oficiale ale Institutelor Naționale din România și Marea Britanie, dar și ce fel de oferte sunt promovate de agențiile britanice și care sunt prețurile.

"Acest parteneriat ţine în primul rând de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpaţilor, pe de o parte, iar pe de altă parte de iniţierea unor proiecte punctuale, de la festival gastronomic până la promovarea unor regiuni turistice în zona rurală (...). Nu trebuie să reinventăm nimic, trebuie să folosim ceea ce avem şi să dezvoltăm la nivel de secol XXI. Strategia a început, a existat deja prima discuţie de experţi săptămâna aceasta, am fost informat că au început să lucreze pe documente", a spus Eduard Hellvig. Şi potenţial de creştere ar fi, chiar dacă britanicii nu se numără în top 5 al străinilor care ne vizitează ţara, asta dacă ne uităm pe datele statistice din primele luni ale acestui an.

Datele statistice oficiale ale Institului Naţional din Marea Britanie arată că din 2006 încoace, numărul sosirilor turiştilor britanici în ţara noastră a tot crescut, de la 84.000 în 2006, la 160.000 în 2010 (n.r. - ultimele date disponibile, pe ţări, furnizate de Institului Naţional de Statistică din Marea Britanie).

Pentru a citi mai multe despre regiunile turistice care l-au impresionat pe printul Charles, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.economica.rtv.net

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Prinţul Charles nu e singurul turist. Englezii vin cu zecile de mii în România