Japonezii inaugureaza cel mai inalt turn din lume. Constructia de 820 mil. dolari va atrage 32 milioane de turisti

Email Imprimare PDF

 

Japonezii inaugureaza cel mai inalt turn din lume. Constructia de 820 mil. dolari va atrage 32 milioane de turisti

634 de metri are in inaltime turnul Tokyo Skytree, cel mai inalt turn din lume. Constructia, cu care operatorii feroviari niponi spera sa atraga cat mai multi clienti, masoara de doua ori mai mult decat Turnul Eiffel, simbolul Parisului. Skytree va fi inaugurat saptamana viitoare, potrivit Bloomberg.

Dezvoltatorul Skytree, Tobu Railways, estimeaza ca turnul va fi vizitat de 32 milioane de persoane in primul an, in jur de 200.000 de turisti pe zi, informeaza Bloomberg.

La deschiderea oficiala a turnului va fi prezent si Yoshizumi Nezu, presedintele grupului.

Turnul Tokyo Skytree, care masoara 634 de metri inaltime, amplasat in estul capitalei nipone, este inconjurat de peste 300 de magazine si restaurante, un planetarium si un aquarium. Skytree va deveni curand noul simbol al orasului Tokyo si va atrage zilnic peste 200.000 de turisti, dornici sa admire intreaga priveliste a capitalei, estimeaza analistii citati de Bloomberg.

Tokyo inaugureaza cel mai inalt turn din lume la un an de la cutremurul de 9 grade pe scara Richter, care a lovit din plin Tara Soarelui Rasare si a devastat mare parte din nordul Japoniei. Turnul Tokio Skytree este construit pe trei picioare, avand o coloana centrala realizata asemenea unei pagode (templu hindus, construit in stil piramidal), pentru a rezista unui eventual cutremur.

La cel mai inalt turn din lume s-a construit timp de patru ani. Skytree a depasit astfel Turnul Canton din Guangzhou, China (600 metri), dar si Turnul Eiffel din Paris, Franta (324 metri). Cea mai mare cladire din lume ramane insa Burj Khalifa din Dubai, cu o inaltime de 828 metri.

Pentru a citi o alta stire despre Japonia, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Japonezii inaugureaza cel mai inalt turn din lume. Constructia de 820 mil. dolari va atrage 32 milioane de turisti