Cine vrea şi cine nu mai vrea să meargă în vacanță în Grecia

Email Imprimare PDF

 

Cine vrea şi cine nu mai vrea să meargă în vacanță în Grecia

Potrivit Băncii Naţionale a Greciei, veniturile din turism şi într-o măsură mai mică cele din industria constructoare de nave acoperă două treimi din deficitul comercial al ţării. Timp de mai multe decenii, grecii se bazau în primul rând pe germani în calitate de cel mai mare şi mai cu dare de mână grup de turişti. Cu toate acestea, astăzi mulţi greci se tem că 'oaspeţii de vază' nu vor mai veni, din cauza crizei din ţară sau din frică pentru propria siguranţă.

Directorul general al Asociaţiei Agenţiilor de Turism din Grecia a anunţat recent că numărul de rezervări a scăzut în acest an cu 25-30%, arată Epochtimes, citând Agerpres. Cu toate acestea, nivelul acestei scăderi se va preciza abia la sfârşitul anului, deoarece o bună parte dintre germani se duc în Grecia pe cont propriu, nu prin agenţii de turism, mai ales oaspeţii permanenţi, care vizitează Grecia de mai mulţi ani de zile, indiferent de situaţiile de criză, notează cotidianul german Die Welt.

Economişti ai băncii britanice Barclay's au atenţionat recent că, în cazul în care Grecia va renunţa la euro, turiştii care vor veni în Grecia vor trebui să se aştepte la probleme în aprovizionarea cu produse alimentare şi combustibil. În afară de aceasta, potrivit economiştilor, sunt posibile restricţii la introducerea şi scoaterea din ţară a banilor cash. Probabil, toate acestea îi îndeamnă pe britanici şi germani la precauţie.

Pentru a citi o alta stire despre situatia Greciei, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cine vrea şi cine nu mai vrea să meargă în vacanță în Grecia