Schimbarile pe care le introduce Bulgaria de la 1 iunie. Ce trebuie sa stiti daca v-ati planuit vacanta la vecini

Email Imprimare PDF

 

Fumatori, stirea va priveste daca v-ati planificat vacanta de vara in Bulgaria. De la 1 iunie, puteti fi amendati pentru orice tigara aprinsa in locurile publice, barurile, restaurantele si hotelurile din tara vecina. Bulgarii interzic fumatul in aceste locuri, iar noi le vom urma exemplul pana la sfarsitul anului.

In doua saptamani, vecinii de la sud de Dunare, introduc masuri stricte impotriva fumatului in locurile publice. Sunt vizate localurile, cladirile de birouri si locurile de joaca pentru copii.

"In locurile de joaca va fi interzis, inclusiv la intrarea in locul de joaca", spune Daniela Daritkova, presedinteleComisiei de Sanatate.
Reprezentantii localurilor bulgare se tem ca vor da faliment, daca nu le vor mai permite clientilor sa-si aprinda tigarile. Iar interzicerea fumatului pe stadioane a declansat un scandal imens, asa ca masura a fost abandonata.

La noi, este liniste pentru ca proiectul nu este aprobat, dar va trebui sa-l introducem si noi pana la 1 decembrie. Cu restrictii similare, insa  mai blinde, in privinta cluburilor.
Amenzi se vor da si in aer liber, in spatiile de joaca pentru copii. Pana se plictiseste copilul de toate leaganele nu este indicat sa va aprindeti o tigara, pentru ca riscati o amenda de 5.000 de lei. 
Forma adoptata de Senat zace insa de un an in sertar la Comisia de Sanatate a Deputatilor.

Pentru a citi o alta stire despre Bulgaria, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Schimbarile pe care le introduce Bulgaria de la 1 iunie. Ce trebuie sa stiti daca v-ati planuit vacanta la vecini