Tratament si relaxare in "palatele de sare". Cele mai cunoscute saline

Email Imprimare PDF

 

Tratament si relaxare in

Romania este o tara cu numeroase destinatii turistice foarte atractive datorita potentialului natural existent. In aceasta categorie intra si salinele, cunoscute mai ales pentru efectele terapeutice asupra sanatatii. DailyBusiness.ro va prezinta cele mai cunoscute "palate de sare".
Aerosolii salini (micro-particule aflate in suspensie intr-un mediu gazos) trateaza diverse afectiuni, in special respiratorii. Printre acestea, astmul bronsic, bronsita asmatiforma, sinuzita, afectiuni ale sistemului nervos si chiar insuficienta cardiaca,  rinita cronica, amigdalita, alergii, oboseala cronica etc. 

Salina Slanic Prahova

Tarif: Adulti - 16 lei/ persoana/ zi, Pensionari - 14 lei, Copii peste 3 ani, elevi, studenti - 8 lei
Program de functionare: Luni - inchis; Marti-Duminica - 9.00-16.00
Temperatura: 12 grade Celsius pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp

Aceasta este una dintre cele mai mari saline din Europa. Mina este vizitata zilnic de sute de turisti, varful fiind atins in weekend, cand numarul vizitatorilor depaseste 1.000.

Slanic Prahova, una dintre importantele statiuni balneoclimaterice din Romania, este situata intre vaile Prahovei si Teleajenului, la circa 44 km de Ploiesti si la o altitudine de 400 m.

Salina este alcatuita din 14 camere, avand o forma de trapez. In total suprafata salinei cuprinde circa 90.000 metri patrati. Inaltimea pana la tavan este de 60 de metri. Accesul in subteran se face cu ajutorul liftului, salina avand o adancime de circa 210 metri.

In interor este amenajat un sanatoriu de tratament cu paturi, locuri de joaca pentru copii, sala de sport, mese, dar si un mic magazin.

Pentru a citi si despre alte statiuni balneoclimaterice din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Tratament si relaxare in "palatele de sare". Cele mai cunoscute saline