Piata de business travel e bolnava? Unde pot duce calatoriile pe datorie

Email Imprimare PDF

 

Turismul de afaceri din Romania este in continua crestere - asa o arata datele oficiale. Insa aceasta perspectiva roz ascunde vicii intretinute in aceeasi masura de agentii de turism si de clientii corporate. Acestia au adoptat, de mai multa vreme, un "sistem de plati" convenabil la prima vedere, dar care pe termen lung ar putea duce la disparitia multor business-uri de pe piata.

Potrivit IATA, piata locala a turismului de afaceri a crescut cu peste 10% in 2011, fata de anul anterior.

"Prognozez o crestere de 5-7% a turismului de afaceri in Romania, iar, pe fondul dezvoltarii infrastructurii, numarul de vizitatori va creste", a declarat miercuri Carmen Moraru, director general – Directia Promovare Turistica in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in cadrul conferintei GlobalStar Travel Management. 

"La nivelul anului 2011, au fost inregistrati in unitatile de cazare intre 1,5-1,6 milioane de turisti, cresterea pe 2011 fiind de 12%. Acest trend pozitiv se va mentine si in prima parte a anului 2012, cu o crestere de doua cifre", a mai spus Moraru.

Sub aceasta prezentare optimista a realitatii se ascund vicii operationale intretinute de multa vreme tacit de agentiile de turism si clientii corporate ai acestora.

Pentru a citi despre unitati de cazare din Bucuresti, potrivite pentru acest tip de turism, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Piata de business travel e bolnava? Unde pot duce calatoriile pe datorie