România va deveni destinaţia preferată a turiştilor unguri

Email Imprimare PDF

 

omânia va deveni destinaţia preferată a turiştilor unguri

România va deveni probabil destinaţia favorită a turiştilor unguri în acest an, a anunţat joi un cotidian de limbă ungară din Bucureşti, Uj Magyar Szo, citând date provenind de la agenţia Magyar Turizmus pentru promovarea turismului ungar, relatează MTI.

"Majoritatea vizitatorilor vin să îşi vadă rudele de aici, dar numărul turiştilor fără rude în România continuă, de asemenea, să crească", a declarat pentru cotidian Julia Soos, directoarea biroului din Cluj al agenţiei. Un program al Guvernului de la Budapesta de cofinanţare a excursiilor şcolare a cotribuit în mare măsură la această creştere, a precizat ea.

"Presiunea economică" joacă, de asemenea, un rol în opţiunile turiştilor, în opinia lui Soos. "Cu cât vacanţa este mai mică, cu atât destinaţiile alese de turişti sunt mai aproape, iar Transilvania se află în imediata lor vecinătate", a spus ea.

În primul trimestru din 2012, România a primit 1,4 milioane de vizitatori din străinătate. Peste o treime (36,1%) dintre cei veniţi din state ale Uniunii Europene (UE) au fost unguri.

Pentru a citi despre cel mai popular obiectiv turistic din Transilvania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri România va deveni destinaţia preferată a turiştilor unguri