Siguranţa pe vasele de croazieră după dezastrul COSTA CONCORDIA

Email Imprimare PDF

 

Peste treizeci de morţi, 11 dispăruţi şi sute de oameni traumatizaţi. Un bilanţ tragic şi o lovitură de imagine pentru compania Costa, care a fost nevoită să reducă tarifele la croaziere cu 40%, după ce 2 nave au eşuat în numai o singură lună, la începutul acestui an. O echipă Realitatea TV a urcat pe vasul soră al Concordiei, pentru a afla ce i-a convins pe oameni să revină pe navele companiei.

Laurenţiu şi Maria sunt din Constanţa. Au supravieţuit naufragiului, au primit 33 de mii de euro despăgubiri de la companie, iar vara aceasta se pregătesc de o altă croazieră. Îşi amintesc de incident ca de un vis urat.

După un astfel de incident, regulile pe apă sunt mult mai stricte. Nimeni nu urcă la bord fără să fie instruit, în caz de urgenţă. E primul exerciţiu de securitate. Cine nu respectă indicaţiile trainerilor riscă să fie dat jos de pe vas.

La fiecare oprire în port, zeci de ofiţeri de securitate se ocupă de siguranţa pasagerilor cu ajutorul unui card de identificare.

Lipsa de reacţie a comandantului, comunicarea greoaie dintre vas şi căpitanie, dar şi indisciplina pasagerilor au dus la dezastrul din insula Giglio, de la începutul acestui an.

La numai o lună, greşeala celor de la Costa se repetă. Un alt vas al lor plutea în derivă în largul insulelor Seychelles, după un incendiu care a avut loc la bordul navei.

Ca să-şi atragă din nou clienţii, compania a redus preţurile cu aproape jumătate şi a căutat strategii de marketing, care să îi aducă din nou bani.

Pentru a citi o alta stire pe aceasta tema, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Siguranţa pe vasele de croazieră după dezastrul COSTA CONCORDIA