Topul celor mai bune 50 de restaurante din lume

Email Imprimare PDF

 

Topul celor mai bune 50 de restaurante din lume

Revista britanică "Restaurant" va anunţa luni seară la Londra lista celor mai bune 50 de restaurante din lume, considerată Oscarul înaltei bucătării, iar pe această listă se pare că bucătăria spaniolă va ocupa un loc de cinste, relatează agenţia EFE.

Lista a fost elaborată de critici culinari din lumea întreagă, scrie Agerpres. În anul 2011, prima poziţie a fost ocupată pentru al doilea an consecutiv de restaurantul Noma din Copenhaga (Danemarca) al bucătarului Rene Redzepi, locurile doi şi trei fiind atribuite restaurantelor spaniole El Celler de Can Roca din localitatea Girona şi Mugaritz din provincia Guipuzcoa, scrie theworlds50best.com.

El Celler de Can Roca a fost marea surpriză a ediţiei de anul trecut, surclasând restaurantul britanic Fat Duck al lui Heston Blumenthal. Restaurantele spaniole sunt prezente constant în acest top, cel al bucătarului Ferrán Adriá fiind liderul clasamentului în anul 2002 şi ulterior timp de patru ani consecutivi începând cu 2006.

Pentru a citi si despre cele 10 restaurante cu vederi spectaculoase, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Topul celor mai bune 50 de restaurante din lume