Aeroportul Cluj va primi finantare europeana pentru un proiect de transport intermodal

Email Imprimare PDF

 

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a avizat pentru finantare europeana un proiect de 2 milioane euro pentru sustinerea transportului intermodal la Aeroportul Cluj-Napoca.

Proiectul prevede realizarea unei infrastructuri care sa conecteze actualele terminale de pasageri si serviciile oferite la reteaua de cale ferata pentru calatori, precum si realizarea unei legaturi de transport marfa intre reteaua feroviara si terminalul cargo propus.

Finantarea va fi asigurata in proportie de 50% din fonduri nerambursabile europene, iar 50% din fonduri proprii ale aeroportului.

Inainte de a fi depus la Comisia Europeana pentru a primi aprobarea de finantare, proiectul trebuie sa fie vizat de MTI.

Aeroportul International din Cluj-Napoca construieste in prezent o noua pista, in lungime de 3.500 metri, care va fi un punct de plecare pentru dezvoltarea unui nou centru intermodal pentru pasageri si marfa.

Aerogara va realiza in perioada urmatoare o serie de studii pentru executia unui terminal cargo, a unei statii terminal intermodal de pasageri si conexiune de transport intre terminalul cargo, cel de pasageri si reteaua de cale ferata.

Pentru a cauta cazare in Cluj-Napoca, accesti aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Aeroportul Cluj va primi finantare europeana pentru un proiect de transport intermodal