Aeroportul parizian Orly, blocat partial de greva controlorilor de trafic

Email Imprimare PDF

 

 

Traficul aerian intern a fost perturbat luni dimineata in Franta de o greva a controlorilor de trafic aerian, fiind anulate aproximativ 20% din zborurile cu sosire sau plecare de pe aeroportul parizian Orly, potrivit unor surse aeroportuare, citate de AFP.

"Un procent de 20% din zboruri sunt anulate, conform a ceea ce a fost anuntat. Nu exista intarzieri sau cozi", a precizat sursa, potrivit careia greva a fost anticipata de aviatia civila si companii. 

Aeroportul Orly este principalul nod aerian pentru zborurile interne. Celalalt aeroport parizian, Roissy Charles de Gaulle, consacrat traficului international, nu a fost afectat de greva. 

"S-ar putea sa mai existe perturbari suplimentare, dar nu inainte de mijlocul diminetii", a adaugat sursa citata, care a evocat posibile "intarzieri" ale zborurilor cu sosirea sau plecarea de pe aeroportul Orly. 

Directia Generala a Aciatiei Civile (DGAC) a cerut vineri companiilor aeriene anularea a 20% din zborurile de luni si marti, cu sosire sau plecare de pe aeroportul Orly, ca urmare a unui apel la greva lansat de trei sindicate ale controlorilor de trafic aerian

Sindicatele au facut apel la greva in semn de protest fata de un plan de restructurare a serviciilor de control al traficului aerian in regiunile franceze, care ar implica si disponibilizari.

Pentru a citi si despre greva de pe aeroportul din Frankfurt, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Aeroportul parizian Orly, blocat partial de greva controlorilor de trafic