Vrajiti de Romania. Strainii care au ales sa traiasca pe plaiuri mioritice

Email Imprimare PDF

 

Strainii care vin in Romania, gasesc adesea motive incredibile pentru a ramane la noi, vrajiti de locuri si de oameni. Un neamt care a lasat in urma o cariera stralucita si a pornit sa strabata Europa cu bicicleta, s-a stabilit intr-un sat vechi din Sibiu, pentru ca a descoperit acolo ce inseamna viata adevarata. Iar o temerara din Tara Galilor, pilot si instructor de zbor s-a indragostit de o tanara asistenta din Romania si a aterizat definitiv la Tuzla.

Nonconformista aviatoare de 65 de ani, nu numai ca si-a ales o meserie rara printre femei, dar, dupa ce s-a indragostit de o romanca de 31 de ani, vrea sa se casatoreasca in viitorul apropiat cu ea. E drept, in Marea Britanie, unde astfel de ceremonii sint acceptate. 

"Am vazut Carpatii, Delta Dunarii, Marea Neagra si am spus ca arata interesant. Imi place. Am bani, care vin din Marea Britanie, am si bani care imi vin din salariu, este confortabil pentru mine aici", povesteste Caroline Rynthon-Rhodes, pilot de zbor. 

Dupa aproape 28.000 de ore de zbor, Caroline se simte mai in largul ei in aer decat cu picioarele pe pamant. Spune ca isi doreste pana in ultima zi a vietii ei sa poate zbura. De doi ani, pregateste piloti la baza aeriana de la Tuzla, s-a impus imediat in fata lor.

"A avut o influenta foarte mare asupra pilotilor, a ridicat standardul, datorita experientei ei", afirma Remus Rusu, instructor de zbor.

A lucrat pentru cele mai mari companii de linie, dar nu mai vrea sa colinde lumea. Si-a cumparat o casa la doi pasi de plaja, si aici vrea sa iasa la pensie.

Aceeasi dorinta de a nu mai parasi aceste locuri a avut-o si neamtul Carlos Popelka. La 40 de ani, a virat cu 180 de grade si, din cercetator in domeniul plantelor modificate genetic, s-a facut apicultor, prin partile Sibiului.

Pentru a citi mai multe despre Delta Dunarii si atractiile turistice din acest loc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Vrajiti de Romania. Strainii care au ales sa traiasca pe plaiuri mioritice