SUA au atras in 2011 un numar record de turisti straini

Email Imprimare PDF

 

Mai multi turisti ca nicioadata. Cam asa poate fi rezumat anul 2011 din punct de vedere turistic in Statele Unite. Astfel, anul trecut 62 milioane de turisti straini au ales SUA ca destinatie de vacanta.

Potrivit datelor anuntate de Departamentul de Comert al SUA, numarul turistilor a urcat cu 4% fata de anul anterior.

Cei 62 de milioane de vizitatori au cheltuit 153 miliarde de dolari pentru vacantele in SUA (incluzand si bunuri si servicii conexe), in crestere de la 130 miliarde de dolari cat au cheltuit turistii din 2010.

Canada a fost de departe cea mai mare sursa de turisti straini, cu 21 milioane de vizitatori, urmata de Mexic (13,4 milioane) si Marea Britanie (4 milioane).

“Vom face tot ce se poate pentru a impulsiona aceasta industrie ca sa putem creste economia si crea mai multe locuri de munca”, a spus John Bryson, reprezentant al Departamentului de Comert, citat de msnbc.com.

Acesta nu a spus insa care a fost motivul cresterii numarului de turisti.

Pentru a citi mai multe si desrpe zonele de interes turistic din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri SUA au atras in 2011 un numar record de turisti straini