Turismul românesc contribuie cu doar 1,9% la PIB-ul României

Email Imprimare PDF

 

Într-o conferinţă de presă care a urmat unei întâlniri cu departamentele de turism ale USL şi cu patronatele, vicepreşedintele PSD Alin Burcea a demontat cifrele de bilanţ ale mandatului Elenei Udrea şi a oferit o mostră din ceea ce ar putea însemna dezvoltarea turistică a României într-o viitoare şi probabilă guvernare USL.

Deocamdata, programul este în faza de proiect, dar a fost discutat încă din septembrie 2011 cu patronatele, şi va fi definitivat în circa trei luni de zile, conform declaraţiei lui Alin Burcea.

Cum se împacă tabloul, vizibil modest, al turismului românesc cu cifrele în creştere anunţate de minister? Nu se împaca deloc, crede Alin Burcea care a contrapus declaraţiilor mandatului Udrea cifrele venite prin organizaţiile profesionale ale turismului.

La bugete sensibil mai mari acum (216 milioane lei în 2010 faţă de doar 30 milioane lei în 2008), turismul românesc contribuie cu doar 1,9% la PIB, iar comparaţia cu alte ţări din regiune (Bulgaria cu 4,3% sau Grecia cu 5,6% pondere în PIB) ne dezavantajează.

Ultimii doi ani au adus o scădere de 28% a numărului de turişti în România şi concomitent o creştere a numărului de turişti români în Austria sau Bulgaria.

Austria, de altfel, şi-a fixat ca obiectiv atingerea unui număr de un milion de turişti români pentru următorii ani şi investeşte corespunzător. Alin Burcea: “Anul acesta, o asociaţie a 9 staţiuni austriece a investit în promovare în România peste 250.000 de euro.” Cifra spune ceva despre planurile serioase ale austriecilor, dar şi despre potenţialul pe care îl are turismul de iarna pe o piaţă ca a României.

Pentru a citi despre destinatiile care ar trebui promovate mai mult peste hotare, accesati aceasa sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turismul românesc contribuie cu doar 1,9% la PIB-ul României