Străinii se bat pe turiştii români: Sunt cei mai cheltuitori

Email Imprimare PDF

 

Străinii se bat pe turiştii români: Sunt cei mai cheltuitori

Românii sunt printre cei mai cheltuitori turişti în străinătate, le place să meargă la taverne, chiar dacă au cumpărat un pachet turistic de tip all inclusive, optează într-o proporţie mai mare decât alţi turişti pentru hoteluri de 4-5 stele şi sunt mai tineri decât media de vârstă a celorlaţi vizitatori străini.

Un articol Gândul descrie portretul turistului român în străinătate, în opinia reprezentanţilor oficiilor naţionale de turism din străinătate prezente în România.

"Românii sunt printre cei mai cheltuitori turişti străini din Grecia, depăşindu-i de exemplu pe germani, englezi şi olandezi. De exemplu, un englez cheltuie pe zi 5-10 euro, în timp ce un român scoate din buzunare 80-100 de euro pe zi, în afară de cheltuielile cu pachetul de servicii turistice", a declarat pentru Gândul Roxana Birău, asistent manager în cadrul Biroului din România al Organizaţiei Naţionale de Turism a Greciei.

Birău spune că, de obicei, un român care a plătit 600 de euro pe un pachet turistic în Grecia, mai cheltuie în sejur încă 600 de euro.

Şi când merg în vacanţe în Austria, românii cheltuie cei mai mulţi bani, comparativ cu polonezii, ungurii şi cehii, reiese din datele furnizate gândul de Oficiul Naţional de Turism al Austriei (ONTA).

Pentru a citi despre destinatiile de vacanta din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Străinii se bat pe turiştii români: Sunt cei mai cheltuitori