De ce nu poate concura litoralul romanesc cu cel bulgaresc

Email Imprimare PDF

 

De cate ori vine vorba de litoralul romanesc si potentialul sau de a atrage turisti, comparatia cu litoralul bulgaresc este nelipsita. Insa nu doar investitorii germani sunt cei care fac neaparat diferenta intre cele doua parti, ci mai degraba fiscalitatea. "Din start, suntem departe de ei", a spus presedintele patronatelor din turism, Mohammad Murad, care detine in Romania un lant hotelier.

Numarul turistilor care au vizitat litoralul romanesc in 2010 a fost de 1,8 milioane, in timp ce litoralul bulgaresc a primit circa 5,7 milioane de "oaspeti".

Dincolo de aportul investitorilor germani, diferenta dintre cele doua parti consta in primul rand in birocratie.

"La bulgari impozitul pe proft este de 10%, TVA-ul de 20%, si vor sa il scada la 18%, profitul pe dividende de 5%. Asa ca din start, suntem departe de ei. Noi nu putem concura cu o tara care are cu totul alte criterii. La noi, de exemplu, impozitul la salariu este undeva la 86%, cumulat, la bulgari este de 40%", a spus Murad.

Acesta considera ca si regimul de acordare a vizelor pentru turistii din afara UE reprezinta im impediment in atragerea turistilor straini.

Pentru a citi mai multe despre litoralul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri De ce nu poate concura litoralul romanesc cu cel bulgaresc