Primaria Craiova imprumuta 8,3 mil. euro pentru un parc acvatic. Vezi cum arata

Email Imprimare PDF

 

Primaria Craiova imprumuta 8,3 mil. euro pentru un parc acvatic. Vezi cum arata

Primaria Craiova a semnat cu banca landului Niederoesterreich din Austria, Hypo Noe, un acord de imprumut in valoare de 8,3 milioane de euro pentru cofinantarea constructiei unui parc acvatic, proiect in valoare totala de 86,05 milioane lei.

Imprumutul a fost acordat Municipiului Craiova pe o perioada de 20 de ani, cu o perioada de gratie de trei ani.

Suma va fi utilizata pentru cofinantarea proiectului "Craiova Water Park - Complex de Agrement Acvatic in Parcul Tineretului din Municipiul Craiova, care a fost inclus in Programul Operational Regional 2007-2013, pe Axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, domeniul de interventie 5.2 - Crearea, dezvoltarea modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice, prin care se acopera 50% din valoarea eligibila a proiectului.

Potrivit directorului Regional (SEE) in cadrul Hypo Niedroesterreich Gruppe Bank AG, Matei Creiveanu, in decizia de imprumut au fost luate in calcul buna situatie financiara a Municipiului Craiova, baza de venituri stabila si veniturile proprii care au inregistrat in ultimii trei ani cresteri notabile in ciuda contractiei economice consemnate la nivel national.

La finele anului 2010, Hypo Noe a incheiat un contract de imprumut in valoare de 11,7 milioane euro cu muinicipiul Craiova pentru cofinantarea investitiei de interes public "Centrul Multifunctional Craiova - Pavilion Central", proiect de asemenea finantat prin Programul Operational Regional.

Pentru a citi si despre alte parcuri acvatice din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.wall-street.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Primaria Craiova imprumuta 8,3 mil. euro pentru un parc acvatic. Vezi cum arata