Canalul Corint, locul care imbratiseaza doua mari

Email Imprimare PDF


Canalul Corint, locul care imbratiseaza doua mari

Canalul Corint este un loc unic, de unde poti admira atat Marea Egee cat si Marea Ionica.

Idea de a construi un canal intre cele doua mari exista inca din antichitate. Alexandru cel Mare, Iulius Caesar sau Caligula au avut planuri sa sape acest canal. Nero a fost singurul care a demarat acest proiect in anul 67 i.Hr. dar lucrarile s-au incheiat 2 ani mai tarziu, atunci cand imparatul a murit.

Canalul Corint a fost realizat la sfarsitul secolului XIX, cu ajutorul unor ingineri francezi mandatati deguvernul Greciei.

Odata cu finalizarea lucrarilor, pe langa faptul ca s-a inlesnit transportul vapoarelor de marfuri, acest loc a devenit un punct de atractie pentru turistii din intreaga lume.

Canalul Corint are o lungime de 6343 metri, latimea variaza intre 21 si 25 de metri iar adancimea apei este de peste opt metri. Culoarului navigabil este flancat de pereti de stanca imensi, cel mai inalt punct fiid situat la o inaltime de 90 de metri deasupra apei.

Proportiile impresionante ale canalului par ca acesta sa para un canion adanc. Vapoarele de croaziera si nu numai, care trec prin acest loc, au nevoie de remorchere pentru a naviga in siguranta.

Pentru a citi mai multe  si despre Marea Neagra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.turism.bzi.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Canalul Corint, locul care imbratiseaza doua mari