Delta Dunării, destinaţia preferată de turiştii străini

Email Imprimare PDF

 

Delta Dunării, destinaţia preferată de turiştii străini

Delta Dunării conduce topul destinaţiilor turistice cu cea mai mare creştere a numărului de turişti străini, în timp ce Bucureştiul a înregistrat cea mai mari creştere în preferințele turiştilor români, arată un raport al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT).

Cele mai însemnate evoluții ale numărului de turişti străini, în anul 2011, au fost înregistrate în Delta Dunării (+62%), staţiunile balneare (+20,3%), oraşele reşedinţă mari (+18%), staţiunile montane (+12,4%) şi Bucureştiul (+8,1%), arată datele Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT).

România a atras anul trecut cu 12,8% mai mulţi turişti străini faţă de anul anterior.

"Creșterile cele mai mari care au fost înregistrate anul trecut, așa cum reiese din raportul INCDT, se regăsesc la nivelul celor șase produse turistice pe care le-a identificat Strategia brandului turistic național. Este o dovadă că strategia actuală este cea corectă și că trebuie să urmăm în continuare pașii pe care ea îi trasează. Este important să confirmăm aceste evoluții și în cursul anului 2012, iar promovarea pe care o vom face va viza tocmai obiectivele trasate de Strategia brandului turistic național. Ne aflăm pe drumul cel bun și vom păstra aceeași direcție", a declarat ministrul Turismului, Cristian Petrescu.

Pentru a citi mai multe despre Delta Dunarii, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Delta Dunării, destinaţia preferată de turiştii străini