Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015

Email Imprimare PDF

 

Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că oraşul îşi va depune candidatura pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015.

Radu Moisin a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că documentaţia pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului va fi depusă de Primărie până la 1 mai.

"Începând de marţi, Primăria Cluj-Napoca începe demersurile pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului în 2015, acordat de Forumul European al Tinerilor şi experţi ai Comisiei Europene. Documentaţia va fi depusă până la 1 mai la Bruxelles, iar în toamnă se va anunţa câştigătorul. Atuurile Clujului sunt mărimea oraşului şi faptul că un procent ridicat de tineri locuiesc aici. Un astfel de titlu va duce la creşterea notorietăţii municipiului pe plan european, la atragerea de finanţări europene pentru programe de tineret şi la dezvoltarea implicării tinerilor în viaţa comunităţii. Va fi nevoie de un efort comun al autorităţilor, al ONG-urilor pentru tineret, al organizaţiilor studenţeşti", a spus Moisin.

Potrivit acestuia, titlul de Capitală Europeană a Tineretului a fost acordat prima dată în anul 2009 oraşului Rotterdam, urmând apoi Torino, Anvers, Braga, Maribor şi Salonic în 2014.

Pentru a cauta cazare in Cluj-Napoca, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015