47 mil. lei de la Ministerul Turismului pentru Manastirea Maria Radna

Email Imprimare PDF

 

47 mil. lei de la Ministerul Turismului pentru Manastirea Maria Radna

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a semnat joi contractul de finantare pentru proiectul ce prevede consolidarea si valorificarea mostenirii istorice a Bisericii si Manastirii Maria Radna (Lipova), proiect in valoare de circa 47 milioane de lei.

Proiectul "Dezvoltarea turismului cultural in Regiunea Vest prin renovarea si includerea in circuitul turistic a Bisericii si Manastirii Maria Radna" este finantat in cadrul Programului Operational Regional (POR), astfel ca peste 34 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila.

Proiectul are o durata de implementare de 40 de luni si prevede consolidarea si valorificarea substantei istorice a Ansamblului Maria Radna (format din patru monumente istorice care vor intra in circuitul turistic din 2015) si imbunatatirea infrastructurii de orientare, acces si primire a turistilor in judetul Arad si in localitatea Lipova.

"Ca urmare a acestor actiuni, avem in vedere dublarea numarului de turisti, in zona Lipova si in localitatile vecine, pana in anul 2015, precum si cresterea duratei medii de innoptare cu minimum o noapte. Modernizarea infrastructurii va permite, astfel, ca in zona sa se poata desfasura activitati turistice pe tot parcursul anului, fata de 6 luni cat tine sezonul turistic in prezent", a declarat ministrul Petrescu.

Pentru a citi despre un alt obiectiv turistic din Lipova, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri 47 mil. lei de la Ministerul Turismului pentru Manastirea Maria Radna