Romanul, nascut calator. "N-are bani de casa si masina, dar merge in vacanta ca altfel o ia razna"

Email Imprimare PDF

 

Numarul romanilor care si-au petrecut vacantele in strainatate a crescut in 2011 cu 25-30%, destinatiile favorite fiind Grecia, Turcia, Bulgaria si Spania, potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Vacanta ramane, astfel, ultimul "lux" privit ca o necesitate.

In primele 11 luni ale anului trecut, plecarile romanilor in strainatate, inregistrate  la  punctele de frontiera, au crescut cu 0,5%, totalizand 10,2 milioane, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

"Azi romanii nu isi permit sa dea banii pe case sau masini, dar se duc totusi in vacanta, pentru ca nu ai cum altfel, o iei razna daca nu te mai recreezi deloc", a spus Alin Burcea.

Potrivit acestuia, in 2012, numarul romanilor care vor pleca in strainatate va continua sa creasca, insa nu spectaculos. "Cam 5% din populatie pleaca in vacanta in afara . Nu cred ca se va scadea sub acest procent, ba chiar va creste numarul, dar nu spectaculos, poate cu 10-15%", a spus Burcea.

El a confirma faptul ca Turcia, Grecia, Bulgaria si Spania au ramas preferatele romanilor cand vine vorba de vacanta de vara.

"In 2012 nu vom avea schimbari in ceea ce priveste preferintele clientilor. Antalya, de exemplu, este in mintea romanilor un fel de Mamaia 2. Nici nu zici ca mai pleci in afara cand te duci in Antalya. Totusi, in 2012 va creste Spania, ca destinatie, din cauza a ceea ce se intampla in tarile arabe. Cineva trebuie sa castige!", a spus Burcea.

Pentru a citi si despre litoralul romanesc, care atrage anual mii de turisti, acesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Romanul, nascut calator. "N-are bani de casa si masina, dar merge in vacanta ca altfel o ia razna"