Cât te costă o excursie în Coreea de Nord

Email Imprimare PDF

 

Coreea de Nord îşi deschide porţile pentru numai 50 de turisti străini, care vor putea asista în 2012 la aniversările fastuoase ale primilor doi Mari Conducări ai ţării: Kim Ir-sen şi Kim Jong-il. Excursia costă 2.000 de euro pentru 10 zile, la care se mai adaugă 500 de euro, preţul biletului de avion dus-întors pe ruta Beijing-Phenian.

Presa locală şi jurnaliştii străini au acordat, în ultimele zile, o atenţie sporită înmormânătării liderului coreean Kim Jong-il. Evenimentul a oferit o fereastră unică spre realitatea dintr-una dintre ultimele dictaturi veritabile rămase la nivel mondial. Traiul în Coreea de Nord poate fi, însă, experimentat pe viu. De câteva ori pe an, ţara îşi deschide uşile şi invită străinii la diferite evenimente speciale.

În 2012, coreenii îşi vor şterge lacrimile, fiindcă vor marca două aniversări importante şi vor sărbători realizările înfăptuite sub conducerea primilor Mari Conducători. În februarie se împlinesc 70 de ani de la naşterea lui Kim Jong-il, iar în aprilie, 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir-sen, primul conducător al dinastiei Kim, preşedintele etern. În cazul aniversării lui Kim Ir-sen, Phenianul promite cea mai fastuoasă sărbătoare de la înfiinţarea Republicii Populare Democrate Coreene. În total, 50 de turisti străini vor putea participa la cele două evenimente, anunţă autorităţile pe site-ul propriu. Fiecare turist va trebui să scoată din propriul buzunar peste 2.500 de euro pentru 10-11 zile în Coreea de Nord.

Pentru a citi un articol si despre calatoriile in Vietnam, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cât te costă o excursie în Coreea de Nord