Proiectele turistice vor fi facute multianual

Email Imprimare PDF

 

Actiunile si proiectele de dezvoltare si promovare turistica vor fi realizate, incepand din anul 2012, in baza unor programe multianuale elaborate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), a anuntat joi institutia. Pana acum, programele au fost elaborate anual.

"Programele multianuale raspund intr-un mod mult mai eficient decat cele anuale necesitatii de planificare coerenta, pe termen mediu, a activitatii MDRT in acest domeniu, intrucat mare parte din proiectele gestionate sau finantate de minister se deruleaza pe mai multi ani", se arata intr-un comunicat al MDRT, citat de Mediafax.

Masura a fost aprobata printr-o hotarare de Guvern.

Spre exemplu, MDRT finanteaza programul national de dezvoltare a infrastructurii de turism, inclusiv investitiile necesare pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, editia de iarna - FOTE 2013.

Totodata, MDRT a semnat recent memorandumul privind realizarea, cu asistenta din partea Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, a proiectului-pilot pentru dezvoltarea urbana integrata a destinatiilor Borsec, Baile Herculane si Sulina.

"Toate aceste proiecte au durate de implementare care pot depasi 12 luni, ca urmare planificarea lor trebuie sa se regaseasca in programe multianuale. In ceea ce priveste promovarea, situatia este similara. MDRT a realizat in cursul acestui an Planul de marketing turistic al Romaniei 2011-2015. Pentru o coerenta implementare a acestui plan, actiunile prevazute trebuie sa se regaseasca intr-un program multianual. Prin urmare, planificarea multianuala poate contribui, de exemplu, la cresterea eficientei in cazul campaniilor de promovare a Romaniei ca destinatie de turism. In plus, s-a avut in vedere faptul ca activitatea MDRT de promovare turistica este finantata si din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007-2013, program ce are, de asemenea, o structura multianuala", se mai arata in comunicat.

Pentru a citi despre statiuniile balneare care fac parte din proiectul-pilot la care se face referire, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Proiectele turistice vor fi facute multianual