Seful unuia dintre cele mai mari lanturi hoteliere locale: Nu mai investesc 1 leu pana cand nu se limpezesc lucrurile

Email Imprimare PDF

 

Omul de afaceri Radu Enache, a carui familie detine pachetul majoritar al companiei Continental Hotels, a declarat ca atata timp cat nu va stii care sunt coordonatele macroeconomice in Romania urmatorilor 3 ani, el nu va mai investi nici macar 1 leu in piata hoteliera locala, intrucat "s-a fript foarte tare" cu proiectele din trecut din cauza incertitudinilor. Cu toate acestea, el recunoaste ca va continua sa dezvolte proiectul hotelier de 2 stele, Hello Hotels, avand in plan deschiderea unei noi unitati in Bucuresti, pentru ca acest brand este "singura satisfactie".

"Noi ne-am fript foarte tare cu dezvoltari pe care le-am facut in baza unor ipoteze care s-au schimbat dramatic atat din cauza crizei globale, cat si din pricina situatiei interne. Nu vrem sa mai investim nimic pana cand nu vom stii pe ce elemente economice sa ne bazam. Avem nevoie de predictibilitate fiscala, de o predictie de curs valutar. Totodata vrem sa scada si TVA-ul pe food&beverage asa cum s-a intamplat si in alte tari. Bine, asta daca se doreste incurajarea industriei turistice", a spus Radu Enache.

Potrivit lui, grupul Continental Hotels are in prezent cinci proiecte incluse in planul de dezvoltare, proiecte care au ajuns la nivelul obtinerii autorizatiilor de constructie. Printre acestea se afla si hotelul Continental din Suceava, pentru care Radu Enache anuntase in august un plan de modernizare de 3,5 milioane de euro.

"Momentan nu ma gandesc sa mai investesc nimic. Totul depinde de coordonatele macroeconomice pe care le primim de la cei care guverneaza. De ce as face eu o investitie, daca investitiile in Romania au scazut cu 40%. Avem nevoie de niste elemente de baza. Vrem sa stim, ne punem capul in streang sau nu", a adaugat Radu Enache, care ocupa si functia de presedinte al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania.

Pentru a citi si despre alte unitati de cazare din Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Seful unuia dintre cele mai mari lanturi hoteliere locale: Nu mai investesc 1 leu pana cand nu se limpezesc lucrurile