BNR: Turismul are nevoie de "infrastructura umana"

Email Imprimare PDF

 

Economistul-sef al BNRValentin Lazea, considera ca, pentru a atrage mai multi turisti, Romania are nevoie, in afara de infrastructura rutiera, si de "infrastructura umana" de calitate, de oameni mai bine platiti si care sa cunoasca cel putin doua limbi de circulatie internationala.

"Toata lumea vorbeste despre lipsa infrastructurii, dar nimeni nu vorbeste despre lipsa infrastructurii umane din turism. Daca va uitati pe salariile din economie, cea mai prost platita ramura, cu exceptia agriculturii, este ramura turismului. In timp ce in Franta, Italia, si in alte tari, cei care lucreaza in turism sunt cel mai bine platiti dupa bancheri", a spus Lazea.

Economistul-sef al BNR a subliniat ca in Bulgaria, spre exemplu, cei care lucreaza in turism sunt obligati sa stie cel putin doua limbi de circulatie internationala.

"Ai nostri patroni, care stiu doar sa se planga ca nu au infrastructura, nu isi trimit oamenii sa invete limbi straine pe motiv ca i-ar pierde a doua zi, pentru ca ar pleca in Spania sau Portugalia sau Islanda. Deci, daca facem turism cu oameni fara sa-i motivam, fara sa ii platim, fara sa ii trimitem la cursuri, fara sa stie limbi straine, nu ne putem astepta la alte rezultate", a mai spus Lazea.

Pentru a citi un articol despre motivele pentru care tara noastra este importanta in Europa, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.business24.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri BNR: Turismul are nevoie de "infrastructura umana"