Capitala cea mai "verde" a Europei. Care sunt cele mai ecologice orase de pe batranul continent

Email Imprimare PDF

Capitala cea mai

The Economic Intelligence Unit (EIU) a realizat recent o cercetare a celor mai „verzi” orase din Europa. Fiecare oras de pe batranul continent a fost evaluat in functie de 30 de indicatori, printre care emisiile de dioxid de carbon, energia, cladirile, transportul, apa, aerul, folosirea eficienta a terenurilor, precum si guvernarea mediului, transmite Business Insider.

Copenhaga a reusit sa obtina cel mai mare punctaj, devenind astfel cea mai "eco-friendly" capitala europeana. Din top fac parte si nume precum Oslo, Zurich, Berlin, Paris sau Roma.

Iata, asadar, topul celor mai „verzi” orase din Europa, in functie de evaluarea celor de la EIU.

1. Copenhaga, Danemarca

Cu o populatie de 499.000 de locuitori, capitala daneza a gazduit summit-ul de mediu din 2009. Oficialii de la Conpenhaga planuiesc ca, pana in 2025, mijloacele de transport din orasul lor sa nu mai emita dioxid de carbon.

2. Stockholm, Suedia

Stockholm are o populatie de 744.000 de locuitori. Aproape 70% dintre acestia folosesc bicicleta ca mijloc de transport (in special in cursul saptamanii, pentru a ajunge la serviciu).

3. Oslo, Norvegia

Peste 500.000 de persoane locuiesc in Oslo, considerat al treilea cel mai „eco-friendly” oras european. Autoritatile norvegiene au demarat recent o campanie de promovare a bicicletei in randul rezidentilor si vizitatorilor. Acestia pot inchiria biciclete din cele 11 de statii special amenajate, raspandite in Oslo.

4. Viena, Austria

Aproximativ 68% din populatia vieneza (peste 1,5 milioane de locuitori) merg pe jos, cu bicicleta sau cu transportul in comun in fiecare zi, in detrimentul celor care aleg sa se deplaseze cu autoturismul personal.

Pentru a citi si despre promovarea Parcurilor Nationale din tara noastra de catre Printul Charles, precum si a protejarii padurilor virgine, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Capitala cea mai "verde" a Europei. Care sunt cele mai ecologice orase de pe batranul continent