Circuitul dictatorului sau solutia pentru problemele turismului romanesc propusa de arabi

Email Imprimare PDF

 

Turismul ar putea fi o solutie pentru problemele financiare ale Romaniei si autoritatile vor sa lanseze un "circuit al dictatorului", care le va permite turistilor straini sa viziteze biroul de lucru al fostului dictator Nicolae Ceausescu, potrivit unui reportaj difuzat de televiziunea Al Jazeera.

In reportajul difuzat de Al Jazeera se spune ca autoritatile romane vor sa lanseze in curand un circuit turistic care va permite turistilor straini sa viziteze biroul de lucru al fostului dictator roman Nicolae Ceausescu, balconul de unde acesta a sustinut ultimul sau discurs in decembrie 1989, dar si baracile militare din Targoviste, unde fostul conducator al Romaniei a fost judecat impreuna cu sotia sa Elena Ceausescu.

Totodata, jurnalistul Simon McGregor de la postul Al Jazeera spune ca aceasta initiativa a autoritatilor romane a starnit controverse in randul populatiei locale. Unii spun ca mostenirea lasata de Ceausescu trebuie valorificata, altii considera ca amintirile epocii comuniste sunt mult prea proaspete pentru a putea fi folosite in scopuri comerciale.

La inceputul reportajului sunt difuzate fragmente din inregistrari video cu fostul cuplu prezidential roman, care ducea o viata luxoasa, in timp ce populatia se confrunta cu lipsuri ingrozitoare.

Reportajul continua cu cateva secvente de la Revolutia din decembrie 1989, urmate de imagini din biroul de lucru al fostului dictator, balconul de unde acesta a sustinut ultimul sau discurs si de baracile militare din Targoviste, unde a avut loc procesul sotilor Ceausescu. In secventele imediat urmatoare este prezendat zidul unde a fost executat fostul cuplu prezidential, iar un politist roman arata locurile unde au murit Nicolae si Elena Ceausescu.

Pentru a citi si despre promovarea rezervatiilor din tara noastra de catre publicatia Financial Times, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Circuitul dictatorului sau solutia pentru problemele turismului romanesc propusa de arabi