Romania vs. Bulgaria in turism: Unde suntem mai buni si unde ne depasesc vecinii

Email Imprimare PDF

 

Romania vs. Bulgaria in turism: Unde suntem mai buni si unde ne depasesc vecinii

Turistii straini au petrecut, in medie, in perioada 2008-2010, peste 10,6 milioane de nopti in Bulgaria si doar peste 3,1 milioane in Romania, anual, potrivit Institutelor de Statistica din cele doua tari, se arata in primul raport de turism efectuat de BCR. Totusi, sunt si destinatii turistice in care suntem mai buni decat vecinii bulgari.
Spre exemplu, Bucurestiul atrage mult mai multi turisti straini decat Sofia. Potrivit datelor din raportul BCR, in Capitala Romaniei strainii petrec peste 2 milioane de nopti, in timp ce in Sofia petrec doar circa 800.000.  

Litoralul in schimb inclina balanta in favoarea Bulgariei, care inregistreaza aproape 7 milioane de innoptari ale turistilor straini, fata de aproape 260.000 in Romania.  

In ceea ce priveste statiunile montane, diferentele intre Romania si Bulgaria nu sunt atat de mare. Romania inregistreaza 230.000 de innoptari ale strainilor, iar Bulgaria 280.000.   Alte destinatii turistice din Bulgaria atrag peste 2,5 milioane de innoptari ale strainilor, fata de sub 500.000 de innoptari in Romania.  

In perioada 2006-2010, incasarile din turism pe cap de locuitor din Bulgaria au fost de 7 ori mai mari decat in Romania.  

Ce anume face diferenta intre Romania si Bulgaria? Potrivit studiului BCR, Bulgaria a avut avantajului unei privatizari in domeniu inaintea Romania si are o mai buna atractie a fondurilor europene. De asemenea, promovarea Bulgariei a fost mai activa.

Pentru a citi si despre documentarul despre Transilvania, realizat de Travel Channel, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Romania vs. Bulgaria in turism: Unde suntem mai buni si unde ne depasesc vecinii