Prinţul Charles promovează din nou România

Email Imprimare PDF

 

 

Prinţul Charles consideră că locuitorii din Transilvania sunt animaţi de "un anumit sentiment al apartenenţei", o calitate pe care moştenitorul tronului britanic şi-ar dori să o regăsească mai des şi în conştiinţa conaţionalilor săi.

Prinţul britanic este implicat într-o campanie care încearcă să salveze de la distrugere pădurile din Transilvania şi este un mare admirator al acestei provincii româneşti datorită valorilor pe care le respectă transilvănenii, informează femalefirst.co.uk.

"Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră (dinMarea Britanie, n.r.). Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor . El există în noi, dar l-am negat şi am renunţat la el, ca şi cum ar fi irelevant. Dar nu este aşa", a declarat prinţul Charles, citat de cotidianul Daily Mail.

Prinţul Charles se teme că dezvoltarea economică rapidă a Transilvaniei va periclita pădurile din Munţii Carpaţi şi a cerut ca aceste păduri - unele dintre ele fiind ultimele zone sălbatice din Europa neatinse de om - să fie protejate înainte de a dispărea pentru totdeauna.

Prinţul britanic a precizat, totodată, faptul că nu doreşte să se amestece în politica autorităţilor locale, dar a evidenţiat importanţa salvării pădurilor.

"Oamenii vor spune: «Încerci să conservi lucrurile în aspic, încerci să te opui progresului». Însă ar fi trebuit să ne fi învăţat până acum lecţia din toate acele lucruri care au mers prost în trecut, din cauza abordării agroindustriale", a adăugat moştenitorul coroanei britanice.

Prinţul Charles a cumpărat de curând o casă cu cinci camere în satul Valea Zălanului (Zalanpatak) din judeţul Covasna, o localitate despre care prinţul britanic afirmă că a fost înfiinţată de unul dintre strămoşii săi care era din Transilvania.

Prinţul Charles doreşte să folosească această locuinţă, veche de 150 de ani, ca una dintre reşedinţele sale pentru vacanţele pe care le petrece în regiuni izolate din România, mai scrie femalefirst.co.uk.

Prinţul Charles promovează Transilvania şi în documentarul "Wild Carpathia", care va fi difuzat în 30 octombrie pe postul britanic Travel Channel. Documentarul prezintă unele dintre cele mai frumoase zone din Munţii Carpaţi, potrivit unui teaser postat la începutul acestei luni pe site-ul postului de televiziune.

Pentru a citi mai multe despre parcurile nationale din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Prinţul Charles promovează din nou România