Unde sa nu calatoresti. Cele mai periculoase orase din Europa

Email Imprimare PDF

 

Unde sa nu calatoresti. Cele mai periculoase orase din Europa

Marile metropole sunt cunoscute ca fiind printre orasele cu cea mai ridicata rata a violentei. Nu este o regula, insa. Uneori, in unele dintre cele mai mici si mai neinsemnate orase se ascund razboaie, acte de terorism, tensiuni etnice sau crima organizata. Iar Europa nu duce deloc lipsa de astfel de zone.

Business Insider prezinta o lista a celor mai periculoase orase din Europa pentru care, pe langa factorii enumerati mai sus, a mai luat in considerare si calitatea vietii.

Iata mai jos ce orase de pe batranul continent in care, daca nu locuiesti acolo, nu este indicat nici sa te duci in vizita.

Sofia, Bulgaria

Aproape o treime dintre locuitorii capitalei tarii vecine spun ca nu se simt in siguranta in propriul oras. Desi numarul crimelor a scazut in 2010, jafurile si furturile sunt in continuare foarte frecvente.

Cel mai ingrijorator fenomen din Sofia este crima organizata. In 2010, un realizator de radio a fost asasinat in plina zi. Si desi cel care a fost responsabil de asasinat – un cunoscut gangster din Bulgaria, a fost arestat, a trebuit sa fie eliberat ulterior pentru ca nimeni nu voia sa depuna marturie impotriva lui.

In 2009, ambasada SUA la Sofia raporta ca intre 1993 si 2008, in capitala Bulgariei se produsesera 140 de asasinate.

Mitrovica, Kosovo

Oras divizat intre sarbi si albanezi, in Mitrovica au loc frecvent scandaluri din motive etnice. Din aceasta cauza, in oras, inca mai sunt prezente numeroase trupe NATO de mentinere a pacii.

In 2008, cand Kosovo si-a declarat indepndenta, populatia sarba a orasului a refuzat sa accepte conducerea autoritatilor locale albaneze si legislatia noului stat. In acest context, se inregistreaza frecvent incidente violente intre cele doua grupuri etnice.

Glasgow, Scotia

Daca in urma cu cativa ani era capitala crimei din vestul Europei, Glasgow se confrunta in continuare cu o rata ridicata a violentei. In 2003, orasul era cel mai violent din Marea Britanie, in special din cauza inmultirii atacurilor prin injunghiere. In 2005, Glasgow era mai violent decat Rio de Janeiro, iar in 2008 numarul de incidente violente per capita era mai ridicat decat in New York.

Pentru a citi si despre turismul in orasele-fantoma ale lumii, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Unde sa nu calatoresti. Cele mai periculoase orase din Europa